terug naar overzicht
Bericht delen

“Modern kantoor wint het gevecht tegen thuiswerk”

Met een naamsverandering en het nadrukkelijker naar voor schuiven van de volgende generatie positioneert Vesta Development uit Kortrijk zich positief voor de toekomst. Naast residentieel en nu ook logistiek vastgoed blijft de projectonwikkelaar ook inzetten op moderne werkruimtes, onder meer met het eigen Kortrijk Business Park. “We zijn ervan overtuigd dat kwalitatieve kantoren op goeie locaties altijd van belang zullen blijven omdat mensen sociale wezens zijn”, vertellen Thibault & Anthony Verstraete.

In Vesta Development komen de lijnen van 2 Zuid-West-Vlaamse ondernemersfamilies samen. “Onze papa Christophe komt uit een textielfamilie. Hij deed binnen de kledingsector ervaring op met het openen van winkels in huur- en koopformules, en het bouwen van magazijnen. In 2011 stopte hij zijn textielactiviteiten om zich exclusief te richten op residentieel en commercieel vastgoed. Mama Patricia Schautteet is een kleindochter van Désire Stadsbader († 2007) van de Harelbeekse bouwfamilie. Samen met haar grootvader was ze sinds 1986 actief onder de naam KSB Bouwpromoties, dat in de decennia erna 2.500 appartementen realiseerde aan de kust en in Zuid-West-Vlaanderen.”

Nieuwe naam – duidelijke focus

“In 2016 beslisten onze ouders om alle vastgoedactiveiten te bundelen onder de commerciële naam Verstraete Development. Vorig jaar werd dat omgedoopt tot Vesta Development, de combinatie van ‘Verstraete’ en ‘STAdsbader’. Vesta is daarnaast ook de Romeinse godin van de huiselijkheid, iets waar wij in elk project voor staan. We zijn enerzijds actief in residentieel vastgoed waarbij we op 2 assen werken: toeristisch en vakantievastgoed, onder meer aan de kust, in de Ardennen en de Franse Alpen, en daarnaast woonvastgoed via de sanering van brownfields in centrumsteden. Omdat het bij dat laatste over complexere projecten gaat, hebben we een uitgebreid intern team met bouwtechnische en juridisch-fiscale expertise. Zo maken we in een competitieve markt het verschil met kleinere spelers. Momenteel hebben we 735 woonunits in bouw, verkoop of voorbereiding, verspreid over een 18-tal projecten waarbij hedendaagse architectuur, een groene omgeving en comfort voor de eindgebruiker centraal staan.”

“Momenteel hebben we 735 woonunits in bouw, verkoop of voorbereiding, verspreid over een 18-tal projecten.”

Vesta is gevestigd in het Kortrijk Business Park, een recent en imposant kantoorgebouw in het Beneluxpark. “Ondanks de start van de commercialisatie in volle covid-periode hebben we vandaag een bezetting van 70%, met een mix van sterke huurders als onder meer House of Talents, ING en Honeywell. Ook Moore komt straks naar hier. Beneden is er de coworking space ‘Buzzy Nest’, die we zelf uitbaten. De focus ligt niet puur op starters en scale-ups, maar ook op kmo’s met een beperkt aantal medewerkers. Zij vinden hier een kwalitatief kantoor dat enerzijds privé is, en anderzijds gemeenschappelijke vergader-, ontspannings- en keukenruimte biedt zodat ze op facilitair vlak direct goed zitten. Het bedrijfsrestaurant is trouwens ook voor externen bedoeld, en er is een polyvalente ruimte voor 250 zittende en 500 staande gasten die door iedereen kan worden geboekt. Niet elk bedrijf heeft permanent nood aan zo’n eigen zaal, dus zo gaan we optimaal om met de ruimte. Dat heeft succes, net als de community die we hier tussen de aanwezige bedrijven willen creëren en die voor een extra dynamiek zorgt.”

Kantoor 2.0

“Onze visie op de kantoren die we hier en in Brussel ontwikkelen, focust op 4 zaken. Om duurzaamheid kun je vandaag niet meer heen. Het Kortrijk Business Center is volledig circulair gebouwd en in Brussel behouden we het betonskelet van gebouwen, waardoor we veel CO2 uitsparen. Tweede focus is de architecturale uitstraling. Op productiviteit en welzijn van de mensen in het gebouw zetten we dan weer in door veel natuurlijk daglicht, gezonde lucht en extra faciliteiten. En als extra en vierde punt zetten we innovatie in om de user experience te verbeteren en zo het gebruikscomfort te verhogen. Ook na corona blijft het belangrijk om mekaar te ontmoeten op kantoor, voor je productiviteit en je welzijn.”

Met vertrouwen “De laatste jaren hebben we een mooie groei neergezet, ondanks de volatiliteit die de vastgoedmarkt en de economie kenmerkt door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne met inflatie en gestegen energie- en grondstofprijzen. Als bedrijf en familie staan we voor een voorzichtige aanpak met berekende, gespreide risico’s en gefundeerde businessplannen. Een externe bestuurder helpt mee de lijnen uitzetten. We bouwen met vertrouwen verder op de fundamenten van de vorige generaties en zien zeker voldoende opportuniteiten voor de toekomst.”

 

Vesta Development ontwikkelt binnenkort ook in de Franse Alpen.

 

Lees het volledige magazine hier.

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief