terug naar overzicht
Bericht delen

Wat is een voorlopige oplevering

Enkele weken voor de afwerking van uw privatief wordt u door ons uitgenodigd voor de voorlopige oplevering van uw privatieven. DIt kan gaan over een appartement, berging, staanplaats, garagebox...

 

Bij deze voorlopige oplevering moeten alle personen die de akte getekend of gaan tekenen aanwezig zijn, of een volmacht tot ondertekening van PV van voorlopige oplevering bezorgen.

 

Voor de oplevering voorzien wij een rondgang in de algemene delen van de residentie, en uw privatief/privatieven. Hierbij maken wij u wegwijs waar u alle nutsvoorzieningen kan vinden, alsook alle voorzieningen (bv. fietsenberging) en nuttige info over de residentie. Ook worden de meterstanden (elektriciteit, gas, water) genoteerd.

 

In uw privatief doen wij een volledige rondgang en geven u de nodige info over alle installaties. Bij de rondgang worden alle zichtbare gebreken digitaal genoteerd (via Aproplan). Na afloop maken wij hier een PV van voorlopige oplevering, een digitaal verslag, van die door alle partijen getekend dient te worden. Ook worden hier alle overnamedocumenten ingevuld (op papier of digitaal) met de eerder genoteerde meterstanden.

 

Indien de voorlopige oplevering voor de akte gebeurd (en bij betaling van de volledig verschuldigde sommen), krijgt u de sleutels bij de notaris.

Indien de voorlopige oplevering na de akte gebeurd (en bij betaling van de volledig verschuldigde sommen), krijgt u de sleutels bij ondertekening van het PV van voorlopige oplevering.

Wat zijn zichtbare gebreken?

Zichtbare gebreken zijn alle gebreken die door een normaal oplettende koper met het blote oog kunnen worden geconstateerd.

 

Dit houdt bijvoorbeeld in:

  • Ontbrekende goederen (bv. kruk ontbreekt)

  • Schade (bv. kapotte deur)

  • Verkeerde bestellingen (bv. misse kleur)

  • ...

Wat zijn onzichtbare gebreken

We spreken van een onzichtbaar gebrek, als dit niet kon vastgesteld worden tijdens de voorlopige oplevering van het privatief. Deze gebreken dienen zo spoedig mogelijk gemeld te worden. De termijn om deze gebreken te melden is twee jaar na voorlopige oplevering.

 

Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Stopcontacten, UTP-aansluitingen, COAX-aansluitingen die niet werken. Wij verwachten ook niet dat u deze test tijdens de voorlopige oplevering

  • Toestellen die niet werken (oven, microgolf...)

Wat is een definitieve oplevering

Vanaf 1 jaar na de voorlopige oplevering, kan de definitieve oplevering plaatsvinden. Hier dienen eerst de algemene delen van de residentie definitief opgeleverd te worden, daarna kunnen de privatieven definitief opgeleverd worden.

 

Vesta, als bouwheer, gebruikt deze termijn om zo spoedig mogelijk alle eventuele zichtbare en onzichtbare (gemelde) gebreken weg te werken.

Bij de definitieve oplevering wordt bevestigd dat de eventuele zichtbare gebreken genoteerd op PV van voorlopige oplevering en de mogelijks gemelde onzichtbare gebreken weggewerkt zijn en de bouwheer zijn verplichtingen vervuld heeft.

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief