terug naar overzicht
Bericht delen

Waarom coworking werkt

Coworking spaces zitten in de lift. De gedeelde werkplekken spelen dan ook perfect in op het nieuwe normaal: flexibel thuiswerk combineren met het nodige sociale contact op de werkvloer. Coworking is een blijver en de overweging volledig waard. Hier is waarom.

Je netwerkt er op los

In een coworking space ontmoet je allerlei inspirerende mensen uit verschillende sectoren. Dat werkt samenwerkingen (of wie weet; zelfs nieuwe klanten) in de hand. Er is namelijk altijd wel iemand waar je innovatieve ideeën mee kan afstemmen. Gewoon aan de koffiemachine, of misschien op een netwerkevent. Eén ding is zeker: in een coworking space sta je er nooit alleen voor.

Je werkt in een inspirerende omgeving

Coworking spaces beschikken over een creatieve en moderne architectuur. Geen saaie kantoren dus, maar een optimale omgeving om je innovatieve businessideeën uit te werken. Een meeting op het terras of misschien een uurtje werken in een hangmat? Het kan. 


Ga trouwens na of je coworking space een BREEAM certificaat bezit, want dan is je werkplek ook nog eens duurzaam! Kortrijk Business Park werkt bijvoorbeeld met klimaatplafonds en ledverlichting met daglichtcompensatie.

Je voelt je niet alleen productiever, je bent het ook

64% van de mensen zegt productiever te werken in een coworking space. De afleidingen van thuiswerk zijn dan ook afwezig: geen pakjes die geleverd worden of een wasmachine die piept. Bovendien verhoogt anderen zien werken je eigen werkmotivatie. 

 

Coworking spaces zijn ook ingericht met oog op productiviteit. De voorzieningen bieden vaak een ideale balans tussen werk en rust. Na enkele uren focuswerk, neem je een pauze in een gezellige leeshoek of wandel je door de binnentuin. Want happy people perform better!

 

Je bespaart kosten

Bij coworking spaces betaal je enkel voor de gebruikte plaats en functionaliteiten. Sommige coworking spaces bieden een dagpas aan, maar meestal betaal je op maandbasis. Je hebt keuze uit een privaat kantoor of een bureau in een gedeelde open ruimte. Vergaderzalen huur je eenvoudig af voor een namiddag. 

 

Dat maakt coworking spaces geschikt voor kleine ondernemingen met ambitie. Uitbreiden is namelijk geen probleem, je past je abonnement makkelijker aan dan bij een vast kantoor. Daarbij is het ook nog eens goedkoper én komt het kantoor inclusief meubilair, poetshulp en vaak een printer.

Je hebt de touwtjes in handen

Coworking spaces bieden zelfstandigheid. Vrijheid. En dat uit zich op twee vlakken. Enerzijds creëert het een duidelijke work-life balance. Je gedeelde werkplek is voor je werk, je woning voor je ontspanning. Die routine, die je zelf samenstelt, heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid.

 

Anderzijds ben je vrij om je dag zelf in te vullen. Wil je op afstand werken (misschien wel in een coworking space in het buitenland?) of over de middag een uurtje sporten, dan bepaal je dit volledig zelf. Uit onderzoek van de Harvard Business Review blijkt dat deze vrijheid overigens geen negatief effect heeft op je productiviteit. Omdat je deel bent van een coworking community, beschik je toch nog steeds over de nodige structuur. 

De meeste coworking spaces bieden je de mogelijkheid om een privaat kantoor te huren waarbij alle gemeenschappelijke ruimtes gedeeld worden. Zo heb je als bedrijf je eigen privacy, maar maak je toch deel uit van een community.

 

Let’s get to work!

 

Klaar voor je eigen coworking space? Contacteer ons.

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief