terug naar overzicht
Bericht delen
Meeting rond tafel

Welkom Vesta

10/03/2022 KORTRIJK – Verstraete Development wordt Vesta: een samenvoeging van de ontwikkelaars Verstraete Vastgoed en Stadsbader Promotions (Stapro). Daarnaast verwijst de naam Vesta naar de Romeinse godin van de huiselijkheid. Comfortabele woon- en werkdromen realiseren is dan ook de drijfveer van het bedrijf.

Christophe & Patricia Verstraete hebben met hun familiebedrijf al 35 jaar ervaring in de ontwikkeling van residentieel en commercieel vastgoed. De toekomst is alvast verzekerd: zonen Thibault en Anthony zijn al enkele jaren actief in het bedrijf. Met de naamsverandering kijkt het Vesta-team met trots terug op het reeds afgelegde parcours. Tegelijk staat het bedrijf ook aan de vooravond van een nieuwe groeispurt. Zowel in zijn thuismarkt als in twee buurlanden zal Vesta de komende jaren projecten ontwikkelen in de residentiële, kantoor- en logistieke sector. Op deze manier verstevigt het bedrijf verder zijn positie als allround vastgoedspeler. Naast de ontwikkelingsactiviteiten is Vesta ook actief in de uitbating van coworkingspaces onder de naam Buzzynest en zijn er investeringen in proptechfondsen.

De afgelopen 5 jaar werden 630 appartementen en woningen verkocht. In de pijplijn zitten nog 900 woonunits en 61.000 m² kantoren die ze de komende jaren zullen ontwikkelen. Op heden zijn er 10 projecten in uitvoering en 12 projecten in vergunningsaanvraag. Enkele referentieprojecten zijn Chien Vert in Sint-Pieters-Woluwe (42 appartementen en 2 handelsruimtes), Valkenerf in Knokke (verkaveling 51 woningen), Jan Turpin in Nieuwpoort (209 appartementen), Kortrijk Business Park (18.000 m² kantoren), De Stadstuin in Ronse (PPS-project van 330 woningen) en Princess in Izegem (145 appartementen, assistentieflats en woningen).

Het ontstaan van Vesta

Het voormalige Verstraete Vastgoed werd in 2011 opgericht met de focus op residentieel vastgoedontwikkeling. Voorheen lag het zwaartepunt van de activiteiten van Christophe Verstraete in de kledingsector, met daaraan gerelateerde investeringen in en ontwikkelingen van commercieel vastgoed. Patricia Verstraete-Schautteet stapte midden jaren ‘80 in de vastgoedsector. In 1986 splitste Desiré Stadsbader senior zijn familiale bouwgroep onder zijn (klein)kinderen. Samen met haar grootvader heeft Patricia in 25 jaar tijd meer dan 2500 appartementen en woningen ontwikkeld, vooral aan de Belgische Kust, onder de commerciële naam KSB Bouwpromoties.

In 2016 bundelden Christophe & Patricia hun activiteiten onder de commerciële naam Verstraete Development. Door deze strategische zet evolueerde het  familiebedrijf verder naar een gevestigde waarde die zowel woon- en werkdromen realiseert, met projecten verspreid over de Kust, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Waals-Brabant. Het bedrijf beschikt over een professioneel en divers team van 22 gedreven personen die complexe projecten niet uit de weg gaan, zoals de herontwikkeling van oude, industriële sites.

 

Ontdek de corporate brochure

Onze visie

Altijd als de eerste op de hoogte?

Altijd als de eerste op de hoogte?

Vul je e-mailadres in en ontvang als eerste updates over onze projecten en ontwikkelingen.

Gelukt! Binnenkort ontvang je de eerste updates via onze nieuwsbrief